Foccacia med rosmarin & havsalt

foccacia baldini bio aroma æterisk olie

Foccacia er et velsmagende madbrød, som du kan bruge som tilbehør til alverdens retter. Herunder finder du en grundopskrift, men du kan variere foccacia med f.eks friske fed hvidløg, timian, friske eller soltørrede tomater eller oliven.

rosmarin æterisk olie foccacia

For at give brødet den helt rigtige smag bruger vi rosmarinolie fra det tyske firma Taoasis. Olierne fra Taoasis er udviklet specielt til føde- og drikkevarer og er 100% rene og økologiske.

Den æteriske rosmarinolie er af høj kvalitet og er en meget stræk olie, så du skal kun bruge ganske få dråber.

Med Taoasis’ serie af Bio Aroma æteriske olier til madlavning, sætter kun fantasien grænser. Se f.eks her, hvordan du laver lækre bananmuffins med kanelolie.

Opskrift på foccacia

Du skal bruge:

Rør lunkent vand, salt og gær sammen til gæren er helt opløst. Tilsæt durummel og rør til dejen har en blød konsistens. Tilsæt herefter hvedemel lidt ad gangen og rør et par minutter. Pas på dejen ikke bliver for tør – den skal være våd i konsistensen.

Fordel dejen i en bradepande med bagepapir i bunden. Vil du bruge rosmarinkviste, kan du trykke dem lidt ned i dejen.

Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer. Dejen skal være dækket til.

Bland olivenolie og rosmarinolie og pensl brødet. Drys med groft havsalt og eventuelt tørret rosmarin, sort peber eller chiliflager efter eget ønske.

Lad foccaciabrødet hvile i 15 minutter og bag herefter i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 minutter til brødet er gyldent og sprødt.

Pensl evt. igen med olivenolie, hvis du ønsker en blødere overflade.


Baldini Bio Aroma æterisk olier til mad- og drikkevarer

Baldini bio aroma æteriske olier

Baldini® et varemærke registreret under det tyske firma Taoasis, som producerer æteriske olier til aromaterapi, i 2005. Produkterne i serien er specielt udviklet med henblik på økologi og særligt til føde- og drikkevarer samt økologiske dufte, parfumer m.v. Produkterne sælges i dag til mere end  12.000 kunder, herunder apoteker, i Tyskland, Østrig og Schweiz. Baldinis æteriske olier er godkendt til fødevarer i Tyskland/EU.

De æteriske olier til fødevarer fåes i mange forskellige varianter – du kan se alle olierne på mimie.dk