Hjemmelavede pandekager med appelsinolie

hjemmelavede pandekager appelsin æterisk olie

Det er meget let at lave hjemmelavede pandekager – og det er rigtigt hyggeligt, hvis du gerne vil have dine børn med i køkkenet. De elsker pandekager og kan sagtens være med.

Det gælder om, at dejen får den rigtige konstistens. Er den for tyk, bliver den ret svær at fordele på panden og dine pandekager bliver tykke. Bliver dejen for tynd, bliver pandekagerne det også, og så er de rigtig svære at vende.

Du kan variere vores opskrift på pandekager lige som du vil. Prøv f.eks at tilsætte kokosmælk istedet for mælk, men smag dig frem, for kokosmælk er ret sød. Du kan så vælge ikke at bruge sukker.

Baldini Bio Aroma Orange æterisk olieDenne opskrift er med appelsin æterisk olie, men du kan også bruge lavendelolie. Vi bruger Baldini Bio Aroma æteriske olier. De er økologiske og godkendte til brug i fødevarer. Olierne er af høj kvalitet og sælges på 12.000 apoteker i Tyskland, Schweiz og Østrig, hvor det er helt normalt at bruge æteriske olier i sin hverdag – også til mad og drikkevarer.

Med Taoasis’ serie af Bio Aroma æteriske olier til madlavning, sætter kun fantasien grænser. Se f.eks her, hvordan du laver lækre bananmuffins med kanelolie.

Opskrift på pandekager

Opskriften giver ca. 20 pandekager

Ingredienser:

250 g hvedemel
3 æg
2 spsk. vindruekerne- eller solsikkeolie
2 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 knivspids salt
5 dl mælk (prøv evt. med kokosmælk)
3-4 dråber Baldini Bio Aroma appelsin æterisk olie
Smør til stegning

Sådan laver du pandekager:

Pisk mel, æg, olie, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en stor skål. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker. Pisk, til dejen er glat, og lad den hvile i 30 min. Husk når du slår æg ud, at gøre det et efter et i et glas, så du kan se om hvert enkelt æg er friskt. Så kan du også lettere fjerne skallerne, hvis de ryger med.

Pisk dejen igennem igen, og bag dine pandekager på en pande (ca. 20 cm i diameter) med smeltet smør.

Servér med vanilleis, friske appelsiner, syltetøj og sirup. God fornøjelse.

 


Baldini Bio Aroma æteriske olier til mad- og drikkevarer

Baldini bio aroma æteriske olier

Baldini® et varemærke registreret under det tyske firma Taoasis, som producerer æteriske olier til aromaterapi, i 2005. Produkterne i serien er specielt udviklet med henblik på økologi og særligt til føde- og drikkevarer samt økologiske dufte, parfumer m.v. Produkterne sælges i dag til mere end  12.000 kunder, herunder apoteker, i Tyskland, Østrig og Schweiz. Baldinis æteriske olier er godkendt til fødevarer i Tyskland/EU.

De æteriske olier til fødevarer fåes i mange forskellige varianter – du kan se alle olierne på mimie.dk