Populære æteriske olier

Populære æteriske olier til aromaterapi 

Æteriske olier dufter ikke bare dejligt, de har også en masse dejlige aromaterapeutiske egenskaber. Æteriske olier – eller essentielle olier, som de også kaldes, er koncentrerede og kraftige udtræk af planter. Det er en god idé at have respekt for kraften af olierne. Få derfor så meget viden, som du kan olierne, inden du går igang – og det kan vi hjælpe med. Vi har en masse information om æteriske olier på Mimie.dk


Vil du hurtigt igang med at bruge æteriske olier? Så får du her en kort oversigt over de mest populære æteriske olier. Har du dem, er du rigtig godt dækket ind med olier både til aromaterapi, hudpleje og til brug i diffuser.

Hvad gør æteriske olier:

Dufte har generelt en stor virkning på vores sindsstilstand. De fleste dufte gør os glade, de minder om gode oplevelser – måske fra barndommen – en skøn sommerferie, duften af rent sengetøj m.m. Dufte fremkalder minder og sindstilstande. Du dufter gennem næsen og det påvirker det limibske system i hjernen.

Du kan købe økologiske æteriske olier hos www.mimie.dk. Der er et kæmpe udvalg af gode æteriske olier i alle prisklasser og er kan du også finde lige den bæreolie, du har brug for. Husk at æteriske olier altid skal blandes i en bæreolie, inden du bruger olierne på huden. Mange bruger fraktioneret kokosolie, som hurtigt absorberes af huden uden af fedte, og så har den en meget lang holdbarhed. Du kan bruge den både til massage og også i aroma-roll ons, hvis du vil lave dine egne dufte. populære æteriske olier

Hvordan bruger jeg de populære æteriske olier?

Massage: Tilføj 2% æterisk olie til 20 ml basisolie

Indånding damp: Brug 3-6 dråber  en æterisk olie efter eget valg i en skål med kogende vand. Dæk dit hoved med håndklæde hen over skålen og indånd. Pas på øjenene.

Diffusere: Brug 3-6 dråber æteriske olier i noget vand i diffuseren. Du kan bruge flere æteriske olier på en gang, for den helt rigtige terapeutiske virkning og/eller for at skabe den perfekte stemning med skøn duft.

Hud og hårpleje: Tilføj æteriske olier til dine cremer, lotions og shampoo.  Bland 2% æterisk olie til 100 ml shampoo, cremer eller lotion.

De bedste æteriske olier:

Lavendel: beroligende og afslappende egenskaber. Kan også bruges på irriteret hud, til massage og bedre søvn. Fortyndes i bæreolie max. 2%

Pebermynte: kølende, forfriskende olie. Kan lindre irriterede luftveje ved forkølelse og mod hovedpine (fortyndes i basisolie max 2% på masseres i pande, nakke og tindinger.

Frankincense: Kan bruges ifm. meditation og bruges i aromaterapi for dens helende og afslappende effekt. Duften er harpikslignende.

Eukalyptus: frisk og kølende olie, der er lindrende ved luftvejsinfektioner og også kan bruges mod hedeture (hvis du kan lide duften)

Citron: opkvikkende og frisk æterisk olie. Citron bruges ofte i diffusere og duftlampe – gerne med andre citrusfrugter. Den kan også bruges til rumsprays og rengøring. Være forsigtig ved brug på huden, da olien er fototoksisk.

 

Æteriske olier kan opbevares i ca. 1-2 år, hvis de opbevares i et køligt, mørkt område. Undtagelser er de citrusolier, som skal opbevares i køleskab, især i varmt vejr.

De terapeutiske oplysninger om de enkelte olie er kun vejledende, og er baseret på traditionelle anvendelser gennem mange tusinde år. I alle spørgsmål vedrørende sundhed, skal du altid kontakte din læge.

Forsigtig

Følgende olier kan misfarve huden, hvis den udsættes for stærkt sollys: angelica root, bergamot, kommen, spidskommen, kanel, ingefær, grapefrugt, lemon, lime, mandarin, orange og patchouli.

Børn og Babyer: Opbevar æteriske olier utilgængeligt for børn.

Graviditet: Brug kun æteriske olier i samråd med en kvalificeret aromaterapeut