Hvilken diffuser skal jeg vælge?

En diffuser/ aromadiffuser er den hurtigste og meste effektive måde at nyde fordelene ved aromaterapi på.

Med en diffuser kan du både nyde de essentielle oliers terapeutiske egenskaber, men også den skønne duft. Fyld dit hjem med friske dufte af æteriske olier

Aromaterapi er wellness hjemme hos dig selv hver eneste dag . Du kan rense luften og slippe af med virus og bakterier, men også styrke dit immunforsvar eller sprede en behagelig duft i dit hjem eller kontor –  du bestemmer selv med de æteriske olier, du bruger.

 

Der er 4 typer af diffusere til essentielle olier:

At vælge en aromadiffuser til essentielle olier kan være noget af en udfordring, hvis man er helt ny bruger af olier og aromaterapi. Du kan læse mere herunder, og vi håber, det giver dig svar på dine spørgsmål. Ellers kontakt os gerne på info@mimie.dk

 

 

 

Æterisk olie diffuser ultralyd (ultrasonic) – udsender vanddamp

Denne typer diffusere vibrerer ved høj frekvens. Vibrationerne genererer en let tåge (vanddamp). De æteriske olier er tilsat vandet og spredes med dampen.

Prisen på  ultrasonic diffusere er lavere end på forstøvere. Hvis du er ny i aromaterapi er det en god ide at starte med en ultrasonic diffuser. Den er dekorativ og hyggelig at have stående. Og så er den let at bruge. Du vil helt sikkert blive glad for den og måske få lyst til at gå skridtet videre med en forstøver.

De fleste diffusere med ultralyd er lavet plast – ihvertfald indvendigt i vandbeholderen. Det kan være en god ting eller en dårlig ting afhængigt af dine behov. Hvis du har børn derhjemme, behøver du ikke risikere, at din diffuser går så let itu, i modsætning til forstøvere, som ofte er skrøbelige og kræver stor forsigtighed. Vi har også for nylig fået diffusere på lager, som er lavet af træ eller bambus. De er ret flotte og vores kunder er vilde med dem – det er Freya, Yoga Lines, Audelia, Elia, og Ceralia, der er lavet i hvid porcelæn.

Ultrasonic diffusere er næsten lydløse. Man vil dog kunne høre den lille motor og vand, der risler.  Og så er det utroligt hyggeligt, at diffuseren udsender damp og samtidig kan lyse i flere forskellige farver. Alle diffusere kan indstilles kun til en farve, hvis man ikke kan lide, at det skifter.

Diffuseren stopper automatisk, når den er tom.

En ultrasonic forstøver kræver rengøring mindst hver 3. dag (hvis den er i brug) for at forhindre kalkaflejringer og olierester. Du skal rengøre din diffuser ved at tømme den helt og så forsigtigt rense den lille metalplade med en vatpind.

På grund af fortyndingen af de essentielle olier i vand, er virkningen af olierne ikke så udtalt som med diffusere, der ikke bruger vand. Den terapeutiske effekt at en ultrasonic diffuser er altså ikke ligeså god som med en forstøver.

Hos Mimie kan du købe Taowell Natura Mini, Taowell Yogini, Ocelia,  Audelia, Ceralia, Teardrop, Leanna, Vigga Fengshui, Maya , Mille, Clara , Elia , Musilia, Omelia,  Nagomi og Freya, der udsender en tåge af vand og essentielle olier.

 

 

Æterisk Olie Diffuser (Forstøver) Nebulizer

Takket være en sofistikeret mekanisme, spreder denne type diffusere millioner af molekyler fra de essentielle olier igennem en pumpe.
De fineste dråber af olier vil spredes fra diffuseren ud i luften. De tunge dråber vil blive i det lille glas og genanvendes. De mindre dråber spredes gennem toppen af glasset. Alle nebulizere brummer, når de kører.

Men hvorfor vælge en diffuser, der forstøver de essentielle olier?

De fleste aromateraputer vil nok sige, at ved at bruge en forstøver, får du bedst udnyttet og nydt alle fordelene ved det æteriske olier. Processen ændrer ikke de æteriske oliers terapeutiske egenskaber og derved får du alt det bedste.

Teknologien bag en forstøver giver en utrolig effektiv spredning af oliemolekyler. På kun et par minutter er mikrodråber spredt i luften. Da en forstøver er så effektiv kan den dække helt op til 50-100 m2 alt efter hvilken model.

Diffusere, der forstøver (nebulizer) findes der forskellige af. Hos Mimie kan du købe den smukke Ona [by Ekobo], der er lavet af helt naturlige materialer: træ, bambus og mundblæst glas eller de populære Sarah diffusere, der er genopladelige.

Diffusere, der forstøver æteriske olier, udsender vibrationer fra den pumpe, der driver luften. Dette skaber en brummen, som du vil kunne høre. Hvis du sætter din aromadiffuser på et stykke stof, vil denne brummen minimeres. Disse diffusere behøver ikke være tændt mere end ca. 10 minutter. Så er olien spredt på et stort område. Du skal ikke købe en nebulizer, hvis du skal have din diffuser tændt i længere tid og for at hygge.

 

 

Forstøvere bruger de en masse æteriske olier?

Mange mennesker tror, at diffusere, der forstøver bruger mere æterisk olie end andre diffusere.

De fleste tror, at en forstøver fungerer som en tåge ligesom i en diffuser, der udsender damp (olie tilsat vand). Men der er ingen forskel. På blot 10 minutter er olien spredt uden at udsende vanddamp. Det kan være hensigtsmæssigt, hvis luftfugtigheden er høj.

Rengøring af forstøvere:

Mange mennesker tror, at forstøvere kræver en masse vedligeholdelse og rengøring. Det er ikke rigtigt. Hvis du bruger din forstøver hver dag, er det kun nødvendigt at rengøre den, hvis du ikke skal bruge den i lang tid. Denne rengøring vil forhindre tør olie i din aromadiffuser.

Sådan rengør du din BO forstøver:
 • Tøm glasset helt
 • Hæld 10 dråber Nettoyant Renseolie i glasset/flasken.
 • Start diffuseren og kør i 5 minutter
 • Forstøveren er nu renset.
 • Renseolien er en blanding af essentielle olier og bio-alkohol, den dufter godt og renser samtidig forstøveren.
Diffuser med ventilation:

Vælger du en forstøver, der bruger luft til at fordele de essentielle olier med, får du måske en lydløs diffuser. Da olierne ikke opvarmes, bevares alle de fantastiske egenskaber i olierne. Med en sådan diffuser, kan du nyde duften af dine æteriske olier, på en behagelig måde, der hverken støjer eller giver øget luftfugtighed. Typisk dækker den type diffuser et mindre område.

Vælg en aromadiffuser, der forstøver hvis:

 • Du ønsker du at nyde alle de fantastiske egenskaber af de essentielle olier. Aromadiffuseren virker hurtigt og skal kun være tændt ca. 10 minutter. Det er ikke en diffuser, vi vil anbefale, hvis du vil have hygge i stuen.
 • Du har lokaler op til 100m2
 • Hvis du vil have en diffuser, der passer perfekt til din indretning.
 • Husk diffuseren brummer og derfor ikke er velegnet til brug over en længere periode. Så skal du vælge en ultrasonic diffuser med vanddamp.

Vælg en diffuser, der udsender damp, hvis:

 • Du er ny i aromaterapi og gerne vil prøve dig frem
 • Dine rum er mindre end 30 m2
 • Du ønsker at skabe en behagelig atmosfære
 • Du ønsker en næsten lydløs aromadiffuser
 • En diffuser med vand er rigtig hyggelig at have stående. Den giver en rigtig behagelig stemning og spreder let dufte over en længere periode. Duften er ikke så intenst som på en nebulizer og den er derfor særdeles egnet til at have stående i stuen eller på et værelse.
 • Vi anbefaler altid en ultrasonic diffuser til dig, der er ny i brugen af essentielle olier.

Vælg en diffuser, der benytter mild varme til at sprede olien, hvis:

 • Du ønsker at skabe et sundt og behageligt indeklima
 • Du ønsker en lydsvag aromadiffuser.   Taostone er en diskret diffuser i hvid keramik, der gør den enkel i sit design og meget let at rengøre.
 • Ønsker en aromadiffuser, der er nem at bruge og let at rengøre
 • Dækker op til 10 m2

Vælg en diffuser, der bruger luft til at sprede olierne, hvis

 • Du ønsker at dufte dine essentielle olier i dit hjem
 • Hvis du ønsker en lydløs aromadiffuser
 • Hvis du har brug for en diskret aromadiffuser, der er rigtig let at vedligeholde

Vil du vide mere?

Så kan du læse mere om æteriske olier og aromadiffusere på vores blog her – Mimie – blog om aromaterapi