Hvilken diffuser skal jeg vælge?

En diffuser er den hurtigste og meste effektive måde at nyde fordelene ved aromaterapi på.

Med en diffuser kan du både nyde de æteriske oliers terapeutiske egenskaber, men også den skønne duft.

Aromaterapi er wellness hjemme hos dig selv hver eneste dag . Du kan rense luften og slippe af med virus og bakterier, men også styrke dit immunforsvar eller sprede en behagelig duft i dit hjem eller kontor.

Der er 4 typer af diffusere til æteriske olier:

At vælge en diffuser til æteriske olier kan være noget af en udfordring, hvis man er helt ny bruger af olier og aromaterapi. Du kan læse mere herunder, og vi håber, det giver dig svar på dine spørgsmål.

aroma diffusers essential oils

Æterisk olie diffuser ultralyd (ultrasonic) – udsender vanddamp

Denne typer diffusere vibrerer ved høj frekvens. Vibrationerne genererer en let tåge (vanddamp). De æteriske olier er tilsat vandet og spredes med dampen.

Prisen på  ultrasonic diffusere er lavere end på forstøvere. Hvis du er ny i aromaterapi er det en god ide at starte med en ultrasonic diffuser. Den er dekorativ og hyggelig at have stående. Og så er den let at bruge. Du vil helt sikkert blive glad for den og måske få lyst til at gå skridtet videre med en forstøver.

De fleste diffusere med ultralyd er lavet  plast. Det kan være en god ting eller en dårlig ting afhængigt af dine behov. Hvis du har børn derhjemme, behøver du ikke risikere, at din diffuser går så let itu, i modsætning til forstøvere, som ofte er skrøbelige og kræver stor forsigtighed.

Ultrasonic diffusere er næsten lydløse. Man vil dog kunne høre den lille motor og vand, der risler.  Og så er det utroligt hyggeligt, at diffuseren udsender damp og samtidig kan lyse i flere forskellige farver.

Diffuseren stopper automatisk, når den er tom.

En ultrasonic forstøver kræver rengøring mindst hver 3. dag (hvis den er i brug) for at forhindre kalkaflejringer. Du skal rengøre din diffuser ved at tømme den helt og så forsigtigt rense den lille metalplade med en vatpind og lidt eddike.

På grund af fortyndingen af de æteriske olier i vand, er virkningen af olierne ikke så udtalt som med diffusere, der ikke bruger vand. Den terapeutiske effekt at en ultrasonic diffuser er altså ikke ligeså god som med en forstøver.

Hos Mimie kan du købe Ocelia, USB Keylia, Audelia, Ceralia, Teardrop , Fengshui, Maya , Mille, Clara , Bulia, Elia og Freya, der udsender en tåge af vand og æteriske olier.

Bulia Diffuser er en helt ny type diffuser, der bruger avanceret ultralydsteknologi uden vand. Her skrues flasken med olier  direkte i diffuseren, der både har usb stik eller kan sættes i stikkontakt. Herfra spredes 100% æteriske olier i mikrofine partikler og dækker op til 60 m2.

 

 

Æterisk Olie Diffuser (Forstøver) Nebulizer

Takket være en sofistikeret mekanisme, spreder denne type diffusere millioner af molekyler fra de æteriske olier igennem en pumpe.
De fineste dråber af olier vil spredes fra diffuseren ud i luften. De tunge dråber vil blive i det lille glas og genanvendes. De mindre dråber spredes gennem toppen af glasset.

Men hvorfor vælge en diffuser, der forstøver de æteriske olier?

De fleste aromateraputer vil nok sige, at ved at bruge en forstøver, får du bedst udnyttet og nydt alle fordelene ved det æteriske olier. Processen ændrer ikke de æteriske oliers terapeutiske egenskaber og derved får du alt det bedste.

Teknologien bag en forstøver giver en utrolig effektiv spredning af oliemolekyler. På kun et par minutter er mikrodråber spredt i luften. Da en forstøver er så effektiv kan den dække helt op til 100 m2.

Diffusere, der forstøver (nebulizer) findes der forskellige af. Hos Mimie kan du købe den smukke Ona [by Ekobo], der er lavet af helt naturlige materialer: træ, bambus og mundblæst glas.

Diffusere, der forstøver æteriske olier, udsender vibrationer fra den pumpe, der driver luften. Dette skaber en brummen, som du vil kunne høre. Hvis du sætter din diffuser på et stykke stof, vil denne brummen minimeres. Disse diffusere behøver ikke være tændt mere end ca. 10 minutter. Så er olien spredt på et stort område. Du skal ikke købe en nebulizer, hvis du skal have din diffuser tændt i længere tid og for at hygge.

 

 

Forstøvere bruger de en masse æteriske olier?

Mange mennesker tror, at diffusere, der forstøver bruger mere æterisk olie end andre diffusere.

De fleste tror, at en forstøver fungerer som en tåge ligesom i en diffuser, der udsender damp (olie tilsat vand). Men der er ingen forskel. På blot 10 minutter er olien spredt uden at udsende vanddamp. Det kan være hensigtsmæssigt, hvis luftfugtigheden er høj.

Rengøring af forstøvere:

Mange mennesker tror, at forstøvere kræver en masse vedligeholdelse og rengøring. Det er ikke rigtigt. Hvis du bruger din forstøver hver dag, er det kun nødvendigt at rengøre den, hvis du ikke skal bruge den i lang tid. Denne rengøring vil forhindre tør olie i diffuseren, så pumpen ikke stopper til.

Sådan rengør du din forstøver:
 • Tøm glasset helt
 • Hæld 10 dråber Nettoyant Renseolie i glasset/flasken.
 • Start diffuseren og kør i 5 minutter
 • Forstøveren er nu renset.
 • Renseolien er en blanding af æteriske olier og bio-alkohol, den dufter godt og renser samtidig forstøveren.
Diffuser med ventilation:

Vælger du en forstøver, der bruger luft til at fordele de æteriske olier med, får du en lydløs diffuser. Da olierne ikke opvarmes, bevares alle de fantastiske egenskaber i olierne. Med en sådan diffuser, kan du nyde duften af dine æteriske olier, på en behagelig måde, der hverken støjer eller giver øget luftfugtighed. Vi har i øjeblikket ingen diffusere, der benytter ventilation.

Kort fortalt:

Vælg en diffuser, der forstøver hvis:

 • Du ønsker du at nyde alle de fantastiske egenskaber af olierne. Diffuseren virker hurtigt og skal kun være tændt ca. 10 minutter. Det er ikke en diffuser, vi vil anbefale, hvis du vil have hygge i stuen.
 • Du har lokaler op til 100m2
 • Hvis du vil have en diffuser, der passer perfekt til din indretning.
 • Husk diffuseren brummer og derfor ikke er velegnet til brug over en længere periode. Så skal du vælge en ultrasonic diffuser med vanddamp.

Vælg en diffuser, der udsender damp, hvis:

 • Du er ny i aromaterapi og gerne vil prøve dig frem
 • Dine rum er mindre end 30 m2
 • Du ønsker at skabe en behagelig atmosfære
 • Du ønsker en næsten lydløs diffuser
 • En diffuser med vand er rigtig hyggelig at have stående. Den giver en rigtig behagelig stemning og spreder let dufte over en længere periode. Duften er ikke så intenst som på en nebulizer og den er derfor særdeles egnet til at have stående i stuen eller på et værelse.

Vælg en diffuser, der benytter mild varme til at sprede olien, hvis:

 • Du ønsker at skabe et sundt og behageligt indeklima
 • Du ønsker en lydsvag diffuser. Pluglia  er særdeles velegnet til soveværelset, fordi den ligeså stille spreder oliemolekyler samtidig med at den fungerer som natlampe (udsender svagt blåt lys).  Stonelia er en diskret diffuser med keramisk overflade, der gør den enkel i sit design og meget let at rengøre.
 • Ønsker en diffuser, der er nem at bruge og let at rengøre
 • Dækker op til 10 m2

Vælg en diffuser, der bruger luft til at sprede olierne, hvis

 • Du ønsker at dufte dine æteriske olier i dit hjem
 • Hvis du ønsker en lydløs diffuser
 • Hvis du har et rum på op til 60 m2.
 • Hvis du har brug for en diskret diffuser, der er rigtig let at vedligeholde