Frankincense Æterisk Olie

Frankincense

Frankincense er en af ​​de mest populære, æteriske olier i aromaterapi. Olien udvindes af Bowellia træet og bruges i parfume & hudplejeprodukter, i te, til aromaterapi og til meditation og hellige ceremonier

Frankincense er populær af god grund. Olien er blevet brugt i over 5.000 år og dens harpiks er en af verdens mest populære hudplejeingredienser.

Historien om frankincense

Frankincense olie udvindes af harpiks fra Boswellia træet, og olien blev oprindeligt anvendt pg.a duften. Over tid blev Frankincense populær for sine religiøse og kulturelle egenskaber. Pg.a dens behagelige duft blev olien brugt i det femte dynasti i Egypten mellem 2345 og 2494 f. Kr. Den blev senere brugt i det romerske rige og det antikke Grækenland. Brugen af frankincense spredte sig senere hen til Korea, Kina, Vietnam, Japan og Philippinerne. Frankincense anvendes primært som røgelse i religiøse ceremonier i taoisme, shinto og buddhisme og bruges idag også af katolikker verden over.

Frankincense er i dag en meget populær ingrediens i hudpleje- og andre kosmetikprodukter. Frankincense bruges i tandpasta, deodorant, shampoo, sæbe, lotions og ansigtscreme. Det bruges også i helt naturlige rengøringsmidler til husholdning.

Frankincense æterisk olie har afslappende virkning og kan bruges til meditation.

Olibanum (Weihrauch) bruges som røgelse i mange kulturer til  at hylde guderne, og var en af gaverne som de tre vise mænd bragte til det lille Jesusbarn. Olien er nævnt 22 gange i Bibelen.

Virak, også kendt som olibanum,  kommer fra Boswellia træet. Den mælkehvide saft ekstraheres fra træet bark, og hærder til en gummiharpiks i flere dage og skrabes i tåreformede dråber.

Boswellia træer vokser i afrikanske og arabiske områder, herunder Yemen, Oman, Somalia, og Etiopien. Oman er den bedst kendte og mest antikke kilde til røgelse, hvor det er blevet handlet og sendt til andre steder som Middelhavet, Indien og Kina i tusinder af år.

Når Frankinsence blev brændt som røgelse, blev kullet formalet til et pulver til produktion af den tunge kohl eyeliner, der  anvendes af egyptiske kvinder. I dag bliver harpiksen dampdestilleret for at fremstille en aromatisk æterisk olie med mange fordele.

Duft af frankincense

Frankincense olie har en træagtig, jordnær, krydret og lidt frugtagtig aroma, som er beroligende og afslappende. Den siges at være sødere, friskere og renere end røgelse af harpiks.

Fakta om frankincense

  • Frankincense kan lindre hoste, løsne slim i luftvejene.
  • Frankincense bruges i visse naturlægemidler til lindring af angst og depression.
  • Frankincense kan afbalancere stigende kropstemperatur, der hjælper kroppen med at bekæmpe feber. I udlandet er det almindeligt at se frankincense brugt i varmepuder og andre “komfort” produkter.
  • Frankincense olie kan lindre gigtsmerter og inflammation.

Sådan bruger du frankincense

  • Olien blander godt med appelsin, citron, lime og andre citrusolier. Du kan lave din egen massageolie med en god basisolie (f.eks en økologisk mandelolie).
  • Husk altid at fortynde olibanum i en god bæreolie (mandelolie, kokosolie eller lignende) . Ca 1-2%
  • Brug olien fortyndet til massage af ben, arme og fødder efter behov.
  • Du kan lave din egen ansigtscreme med den æteriske olie. Brug en neutral creme eller søg efter gode opskrifter på nettet. Der er masser af engelske/amerikanske sider, der skriver om olibanum og dens egenskaber.