Drik ikke dine æteriske olier

Flere større firmaer, der sælger æteriske olier her i Danmark opfordrer deres kunder til at tage æteriske olier internt – i drikkevand eller i kapsler.

Er du nogensinde blevet opfordret til at tilføje nogle dråber æterisk olie til dit vand til enten som smag, eller fordi det har sundhedsmæssige fordele? Det er en rigtig dårlig idé – lad være med at gøre det! Og brug altid din sunde fornuft, når du putter noget i munden.

Der er ingen grund til at tage æteriske olier internt. Brug olierne i en aromadiffuser eller fortyndet i en basisolie (f.eks mandelolie) på huden.

Læs herunder, hvorfor du ikke skal gøre det:

Vi ved alle, at olie og vand ikke kan blandes. Det samme gælder essentielle olier og vand. Æteriske olier er ikke vandopløselige. Det betyder, at vand ikke kan fortynde de æteriske olier, uanset hvor meget du måske ryster eller omrører dit vand.

Hvorfor betyder det noget? Hvis du drikker æteriske olier i vand, rammer de stærkt koncentrerede olier det følsomme slimhindevæv i munden og spiserøret på fuld styrke. Dette kan føre til vævs-/organskader og alvorlige allergiske reaktioner.

Forskning indenfor aromaterapi er stadig forholdsvis ny, og der er ingen videnskabelige undersøgelser, der siger, at det er sikkert at drikke æteriske olier i vand. I udlandet er der undersøgelser, der viser, at leveren påvirkes ved indtagelse af koncentrerede æteriske olier. Det har ingen betydning om olierne markedsføres som rene, “af terapeutisk kvalitet” eller af fødevarekvalitet. Olierne opløses og fortyndes ikke i drikkevand – eller kapsler for den sags skyld.

Brug istedet friske urter eller frugt i dit drikkevand, f.eks citron, lime, appelsin m.m