Brugsanvisning Emma Nebulizer/Aromadiffuser

Brugsanvisning Emma Nebulizer til æteriske olier

hvilken diffuser skal jeg vælge

Emma Aromadiffuser er vores nyeste nebulizer, og den er designet i lækre, enkle materialer med en base i gummitræ og en smuk og top i mat keramik.

Emma Nebulizer er unikt, moderne design og materialer af høj kvalitet. Det er ikke kun en aromadiffuser til æteriske olier, men også en smuk lampe/aromadiffuser, der kan vil passe flot ind i de fleste moderne hjem, kontorer, klinikker, fitnesscentre m.m

Diffuseren er enkel og let at bruge. Du skal bruge 10 – 20 dråber æterisk olier, der dryppes i glasset inde i diffuseren. Herefter spredes de æteriske olier – helt rene som små partikler og dækker fint 20 – 25 m2. En nebulizer bruger ikke vand til at sprede æteriske olier, men vibrationer, og det vil give en svag brummen, når aromadiffuseren kører. Emma Aromadiffuser er den nebulizer vi har hos Mimie, der brummer mindst. Da de essentielle  ikke opvarmes, bevarer de alle deres aromaterapeutiske egenskaber.

Aromadiffuseren er designet kvalitet og den har flere muligheder for dæmpning af lysstyrke. Den har bl.a “breathing light”, som er en funktion, hvor lyset skifter i styrke i samme rytme som vejtrækning. Emma kan fungere som lampe uden at diffuseren kører.

Diffuserens forskellige funktioner betjenes med en knap, hvor du kan skrue op og ned for intensiteten – altså hvor meget olie, der spredes i luften. Med en nebulizer kan oliepartiklerne hænge i luften i mindst en time efter brug.

Emma kører altid i intervaller. Den er tændt et minut og slukket i to. Den har også en timer, så den selv slukker efter en time eller to. Du styrer også aromadiffuserens lys med samme knap. Du vil opleve, at nebulizerens lys er varmt og behageligt.

Vær opmærksom på:

Brug ikke tykke æteriske olier i aromadiffuseren. Det kan lukke det lille glas, så olien ikke kan spredes. Glasset renses med alkohol (husholdningssprit). Hæld det i glasset og lad aromadiffuseren køre i 5-10 min. Gør det ofte – min. en gang ugentligt. Lad ikke diffuseren stå med olie i glasset i flere dage.

Når diffuseren er tændt, skal den stå et sted, hvor det ikke støver, for at sikre at de små rør i glasset ikke stopper til.

Funktioner:

 • Tænd for nebulizeren ved at dreje på on/off knappen til højre.
 • Sluk diffuseren ved at dreje on/off knappen til venstre
 • Diffuseren kører i 2 timer in intervaller ON/OFF
 • Stopper automatisk efter 2 timer

LED Lys:

Diffuseren kan bruges med lyset tændt alene uden at nebulizeren kører. Den er derfor meget dekorativ som lampe.

 1. klik – lys
 2. klik – svagere lys
 3. klik “breathing light” – du kan trække vejret roligt med lyset, der skifter
 4. klik – lyset slukker

Sådan bruger du nebulizeren til æteriske olier

Nedenstående er illustreret i den vedlagte brugsansvisning.

 • Tag overdelen i keramik forsigtigt af
 • Monter det lille glas i hullet i basen
 • Tilsæt 10-20 dråber æterisk olie i glasset og sæt det lille glaslåg på
 • Sæt overdelen tilbage på underdelen.
 • Sæt strømstikket i og slut strømmen til
 • Drej på on/off – her bestemmer du også, hvor kraftigt nebulizeren skal køre.

Rengøring af Emma Nebulizer:

Du skal rengøre din diffuser en gang ugentligt, hvis du bruger den hver dag. Så passer du på din diffuser, og den vil holde længere.

 1. Tag låget af glasset
 2. Hæld alkohol (husholdingssprit f.ex) i galsset. Overfyld ikke
 3. Lad nebulizeren køre 5 -10 min.

Hovedrengøring:

Ca. en gang om måneden, er det en god idé at gøre diffuseren grundig rent.

 1. Forbered en balje med varmt vand og opvaskemiddel
 2. Læg glasset og låget i det varme vand i en time
 3. Skyl godt efter med rent vand og lad glasset ligge og tørre.
 4. Forsøg ikke at stikke noget ned i glasset eller tørre det indvendigt. Røret inde i glasset kan knække.

Pas på/Beskyt din diffuser:

Spild ikke æteriske olier, når du fylder dem i glasset. Det kan skaden basen af træ. Spilder du ned ved siden af glasset, kan glasset klistre fast i diffuseren.

Støv din diffuser af jævnligt. Når den kører, skal den stå et relativt støvfrit sted, så støvpartikler ikke kommer ned i glasset.

Æteriske olier:

Du kan bruge de fleste æteriske olier og duftblandinger fra Mimie.dk i aromadiffuseren. Brug ikke tykke æteriske olier – så stopper røret til – det er bl.a benzoin og myrra. Tjek kvaliteten på din olier og vær sikker på kun at bruge rene æteriske olier.

Tekniske data:

 • Kører i 2 timer intervaller on/off
 • Dækker 20-25 m2
 • Led lys: Varmt
 • Lyd: <35dB(A)