Sød Basilikum Æterisk Olie

199,00 DKK

Sød Basilikum økologisk æterisk olie (Ocimum basilicum)

En varmende og anti-bakteriel æterisk olie  med kraftig, krydret duft.

Velegnet til aromaterapi, hud- & hårpleje

 

10 ml

 

På lager

Beskrivelse

Beskrivelse

Sød Basilikum økologisk æterisk olie (Ocimum basilicum)

 

Sød basilikum er en krydderurt, der er speciel ved, at den æteriske olie findes i selv planten og ikke kun i f.eks blomsterne, og i modsætning til mange andre planter, så findes olien i selve planten. Den kan gro mange forskellige steder, også i Danmark.

 

Basilikum har en genkendelig, krydret duft og bruges gerne i madlavning. Specielt er basilikum kendt fra det italienske køkken, hvor den bruges til retter med pasta og pizza. Basilikum bruges også til grøn pesto.

 

Basilikumolien er en æterisk olie, der bla. bruges i kosmetikprodukter, fordi olien har bakteriehæmmende og rensende egenskaber. Olien kan blandt andet bruges til uren og bumset hud. Vil du bruge basilikumolie til hudpleje, skal den fortyndes i en bæreolie (f.eks mandelolie) først. Basilikumolie kan virke hudirriterende, så brug ikke for meget af den.

 

Aromaterapi

 

I aromaterapi bruges basilikumolie til opnå mental klarhed og sætte tankemylder lidt på pause. Det siges at olien har god effekt, hvis man skal slappe af inden sengetid og kan hjælpe til en god nats søvn.

 

Olien kan med fordel bruges i bæreolie til massage. Den har en varmende virkning, der lindrer muskelømhed og stivhed. Olien kan også bruges i et varmt karbad, hvor den også skulle kunne lette lidt på forkølelse.

 

Sød Basilikum blander godt med pebermynte, citron, lavendel og eukalyptus. Du kan med fordel blande olierne både for duften og for de aromateraputiske egenskaber.

 

Basilikumolie kan bruges til inhalation enten fra flasken eller i en diffuser til æteriske olier. Olien har en kraftig duft, så det vil være en god idé at blande med andre æteriske olier. Ved at indånde olien får du glæde af alle de aromaterapeutiske egenskaber.

 

Oprindelsesland: Egypten

 

Ingredienser:  Linalool, en-farnesen, cineol

 

Bemærk: Undgå brug, hvis du er gravid. Kan virke hudirriterende.

 

NHR Organic Oils bruger ingen konserveringsmidler i deres produkter. 99% af andre økologiske og naturlige producenter bruger konserveringsmidler, der giver en længere holdbarhed, men vil du udsætte din krop for det? NHR Organic Oils er ikke parate til at gå på kompromis på nogen måde med renheden. Der tappes derfor hver dag i små mængder. Holdbarheden kan være kortere (fra 6 måneder op til 2 år), men til gengæld bruger du de reneste certificerede økologiske produkter, du kan købe i verden.

 

Økologisk Certifikat – denne æteriske Olie er certificeret økologisk af Soil Association, der betyder, at du kan være sikker på, at den er fremstillet med de højeste etiske og miljømæssige standarder. Soil Association standarder overstiger den britiske regerings minimumskrav til økologiske produkter på mange områder, men især i dyrevelfærd, GM og brugen af pesticider.

 

Soil Association

 

 

 

  • Opbevares utilgængeligt for børn
  • Undgå kontakt med øjnene.
  • Opbevares køligt.
  • Brug aldrig æteriske olier ufortyndede på huden.
  • Brug ikke æteriske olier på børn.
  • Brug ikke æteriske olier, hvis du er gravid, er kronisk syg, har epilepsi, astma eller forhøjet blodtryk uden at konsultere din læge først.