Sådan bruger du sikkert æteriske olier i badet

Aromaterapibad Det kan være meget afslappende og en dejlig terapeutisk oplevelse at tage et aromaterapibad med æteriske olier. Det er også en meget populær måde at bruge æteriske olier på.

Men! bruger du ikke olierne rigtigt, kan det blive en meget ubehagelig oplevelse. Æteriske olier er ikke vandopløselige – dvs. at de ikke opløses i vand, men lægger sig som små dråber på overfladen af vandet. Fordi olierne også er opvarmet af vandet, kan de ikke fordampe og vil derfor lægge sig ufortyndede på din hud.

Du kan sagtens bruge æteriske olier i dit badevand, hvis bare du gør det rigtigt! Herunder får du en kort guide til, hvordan du skal gøre det. Husk altid at bruge så få dråber æterisk olie som muligt. Det er ikke nødvendigt med mange dråber for at få glæde af olierne.

Bade- og sæbeprodukter

Du kan sagtens tilsætte 1- 2 dråber æterisk olie til din bodyshampoo, som du bruger i karbaddet. Sørg for at sæben og den æteriske olie er godt mixet.

Vegetabilske olier (kokosnød, oliven, solsikkeolie) som bæreolie

Æteriske olier kan fortyndes i enhver vegetabilsk olie, og kan anbefales inden brug i karbad, hvis olierne er blandet i de rigtige forhold. Vegetabilske olier (også kendt som faste, fede eller bæreolier) fungerer godt til at  fortynde og bruge æteriske olier sikkert.

Når olierne tilføjes badet, vil olie og vand ikke blandes og olien vil lægge sig oven på vandet og på din hud. Så her har du muligheden for at få din hud fugtet og få et ægte aromaterapibad. Ønsker du at lave en olie, der er mindre fedtende, kan du bruge fraktioneret kokosolie eller jojobaolie.

Vigtigt: Når du bruger æteriske olier i dit karbad kan du risikere at din hud bliver lettere irriteret, end hvis du bruger normalt fortyndet i en bæreolie.

Du kan læse mere om reaktioner på æteriske olier:  Tisserand Aromatherapy Adverse Reaction Reports

Produkter, du ikke kan bruge med æteriske olier i badet

Produkterne herunder er (fejlagtigt) antaget at sprede æteriske olier i badevand. Fordi disse stoffer er vandopløselige, tror folk, at hvis de blander æteriske olier i dem, vil de kunne spredes i badevand. Men olie og vand blandes ikke! Så hvis du f.eks. blander olie i bagepulver, opløses bagepulveret i vandet, men olierne vil bare flyde rundt på toppen af ​​det.

Bagepulver

Bagepulver er fuldt vandopløselig, men “holder ” ikke på de æteriske olier. Blander du æteriske olier i bagepulver, vil bagepulveret opløses i badevandet, mens olierne vi ligge tilbage og flyde uopløste på overfladen.

Epsom salt eller almindeligt salt 

Salt er fuldt opløseligt i vand og opløses, når det er tilsat til dit bad. Selvom du blander æteriske olier med salt, og saltet virker tørt, er salt ikke en emulgator for æteriske olier. Når saltet opløses i det varme vand, vil olierne lægge sig ufortyndede oven på badevandet. Ønsker du at lave en badesalt, kan du først blande en vegetabilsk olie med æteriske olier og derefter blande salt i, så du får en “våd blanding” . Når saltet tilsættes badevandet, vil det opløses og olien vil sætte sig på huden.

Glycerin

Glycerin er fuldstændigt vandopløseligt. Æteriske olier er olieopløselige. Glycerin er ikke en passende bærer til æteriske olier, fordi olie og vand ikke blandes!

Aloe Vera 

Der findes flere typer Aloe Vera  – gel, juice og væske. Der er også aloe-vera pulver, der skal opløses i vand. Ingen af ​​disse produkter er egnede til æteriske olier i badet. Aloe Vera gele, der er tilsat fortykningsmidler og konserveringsmidler, kan anvendes som en oliebase til direkte påføring på huden. Men hvis gelen tilsættes til badet, vil de æteriske olier adskilles og flyde som i andre vandige baser.

Vi håber, du vil nyde dit aromateraputiske bad og finde netop de rigtige olier til dig. Det er en virkelig lækker oplevelse for både krop og sind.

badesalt Aromaterapibad

Få spændende nyheder og modtag gode tilbud

Få 15% på din første ordre

Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev

Ved indsendelse accepterer du behandling af dine data

Tusind tak

Her er din rabatkode

nyhedsbrev15

Vi glæder os til at modtage din ordre