Sådan bruger du æteriske olier

sådan bruger du æteriske olier

Æteriske olier dufter ikke bare godt, men kan påvirke både sind og krop. Olierne kan optages gennem huden eller gennem næsen, når du dufter til dem.

Æteriske olier kan bruges både i hjemmet, men også terapeutisk. Der er en spændende verden fuld af æteriske olier, men det er meget omfattende, så her giver vi dig en mini-guide til, hvordan du let kan komme igang med æteriske olier.

Der er mange måder at bruge æteriske olier på:

I badet:

Æteriske olier kan bruges i et bad både til terapi og fornøjelse. Pas på ikke at bruge en olie, der er sensibiliserende eller irriterende på huden (du kan se en liste med foto-sensibilterende olier her.) Det er primært citrusolier og har du brugt dem på huden, må du ikke udsætte din hud for sol før efter 24 timer. Det gælder hele kroppen.

Bland æterisk olie med en vegetabilsk olie (mandelolie, jojobaolie, abrikoskerneolie eller lign.) og lidt honning. Honning er også en fantastisk emulgator, der hjælper de æteriske olier med at sprede sig i vandet.

De sikreste olier at bruge i karbad er lavendel og kamille. Det er milde olier, der ikke virker irriterende på huden. Pas på ikke at få æterisk olie i øjnene. Det er meget koncentreret. Brug op til 10 dråber æterisk olie i et karbad.

På brystet:

Der er mange æteriske olier, der kan lindre og opfriske luftvejene, heriblandt eukalyptus, pebermynte, rosmarin og lavendel.

Brug 5-10 dråber i 30 ml bæreolie og gnid på brystkassen og øverst på ryggen.

Aromadiffusere

På et øjeblik, kan du med en diffuser påvirke omgivelserne omkring dig med æteriske olier. Du kan bruge olier til at påvirke dit humør, give bedre indeklima eller f.eks lindre ved luftvejsinfektioner.

Med en aromadiffuser spredes æteriske olier let på 20 – 60 m2. mange elektriske diffusere kan skifte farve og spreder en mild vanddamp, så udover at få glæde af de æteriske olier, er det også rigtig hyggeligt.

Direkte brug på huden: 

Undgå altid at bruge æteriske olier direkte på huden. De skal ALTID fortyndes i en bæreolie inden og max 2%. Du kan lave en god krops- og massageolie med en god mandelolie og f.eks lavendel eller lemongrass æterisk olie.

Indånding og dampbad.

Brug nogle få dråber æterisk olie på et lommetørklæde eller et rent viskestykke og duft til det. Du kan også tilsætte 2 dråber olier i en skål med varmt vand og indånde dampen herfra.

Massage

Aromaterapimassage er en af ​​de bedste måder at bruge æteriske olier på. Det kombinerer fordelen ved massage med den terapeutiske virkning af olierne. Massage afslapper af musklerne, forbedrer blodcirkulation og lymfestrømme og beroliger og lindrer mental stress. Æteriske olier skal altid fortyndes i en bæreolie af god kvalitet inden de påføres huden. Den normale fortynding er ca. 10-20 dråber æterisk olie til 30 ml bæreolie. Har du følsom hud, skal du bruge endnu mindre æterisk olie.

Sauna

Æteriske olier kan med fordel bruges i sauna (også kendt som saunagus) Her fortyndes æteriske olier i vand og hældes på de varme sten i saunaen. Det giver en helt specielt wellness oplevelse.

Æteriske olier med på farten

Er du blevet “afhængig” af æteriske olier – så tag dem med på arbejde eller bare med i tasken. Det gør du let ved at bruge en aroma roll-on med æteriske olier, der allerede er blandet i en bæreolie. Du kan endda lave din egen blanding.

Få spændende nyheder og modtag gode tilbud

Få 15% på din første ordre

Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev

Ved indsendelse accepterer du behandling af dine data

Tusind tak

Her er din rabatkode

nyhedsbrev15

Vi glæder os til at modtage din ordre