Saunagus – moderne aromaterapi & wellness

Saunagus – moderne aromaterapi & wellness

Saunagus – brug af æteriske olier i sauna

 

Hvad er saunagus?

At gå i sauna er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for at slappe af og udrense. De fleste kender en sauna fra svømmehallen eller fitnesscentret. Luften i en sauna er tør og varm i modsætning til tyrkisk bad, hvor der bruges varm damp.

Saunagus er en aromaterapeutisk oplevelse, der giver fornyet energi og renser kroppen for affaldsstoffer. Du kan læse mere om, hvordan æteriske olier bruges i traditionel aromaterapi her.

Æteriske olier kan påvirke ens humør og give psykisk velvære, ligesom nogle olier virker kølende, udrensende, beroligende m.m. Saunagus har rødder i Tyskland, hvor det er en “saunakultur”, som ved hjælp af æteriske olier og velduftende dampe giver fornyet energi og et forbedret immunforsvar.

Hvor kan jeg prøve saunagus?

Professionel saunagus tilbydes i dag i mange svømmehaller, fitnesscentre og wellness klinikker. En såkaldt gusmester hælder vand med æteriske olier på glohede saunasten, og skaber dermed velduftende dampe, som viftes rundt i saunaen med et håndklæde.

Det er vigtigt at bruge rene æteriske olier af god kvalitet til saunagus. Mange olier er fortyndet eller fremstillet af naturidentiske/kemisk fremstillede stoffer. Det kan være sundhedsskadeligt at indånde sådanne olier. Det kan være svært at vide, hvilke olier, der er rene nok til brug i saunagus. De æteriske olier, du kan købe hos Mimie.dk kan bruges til saunagus. Næsten alle vores olier er økologiske eller kommer fra kontrolleret landbrug og indeholder kun ren æterisk olie. Færdige duftblandinger er ikke beregnet til brug i sauna.

Anbefalede æteriske olier til saunagus:

Eucalyptus

Eucalyptus er langt en af ​​de mest populære æteriske olier. Olien har en urteagtig og frisk duft og  har mange terapeutiske egenskaber. Eucalyptus olie bruges i aromaterapi til at rense og åbne luftveje og virker afslappende på krop og sind.

Pebermynte

Pebermynte er en stærk æterisk olie og er nok den mest populære æteriske olie.

I aromaterapi bruges pebermynte til at lindre hovedpine eller lette symptomer ved forkølelse. Olien har en varm, sødlig  og indbydende duft, der giver en følelse af friskhed og virker stimulerende.

Citrus 

Æterisk olie med en skøn forfriskende og sommerlig duft. I aromaterapi har citron æterisk olie egenskaber, der kan stimulere immunforsvaret, virke rensende på krop og sjæl og duften er opkvikkende.

Lavendel

Lavendel æterisk olie  har en  frisk, blomsteragtig og genkendelig duft fordi lavendel bruges i mange kosmetikprodukter. Bruges olien i sauna får du ikke blot glæde af den fantastiske duft, men også aromaterapeutiske egenskaber. Lavendelolie er kendt for sin beroligende og afslappende virkning.

Andre populære olier til brug sauna: sandeltræ, cypres, geranium, rosmarin, bergamot, grapefrugt

 

Få spændende nyheder og modtag gode tilbud

Få 15% på din første ordre

Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev

Ved indsendelse accepterer du behandling af dine data

Tusind tak

Her er din rabatkode

nyhedsbrev15

Vi glæder os til at modtage din ordre