Træn din lugtesans med æteriske olier

En af menneskets vigtigste sanser er lugtesansen (det olifaktoriske system). Tab af lugtesansen rammer ofte i forbindelse med luftvejsinfektioner og særligt mennesker der har været ramt af coronavirus, melder at lugtesansen er forsvundet. Patienter, der har været ramt af coronavirus anbefales nu derfor at træne lugtesansen (Ugeskr. Læger 2020;182:V06200442)

Alle patienter med lugtetab efter covid anbefales at påbegynde systematisk lugtetræning, hvor man hver morgen og aften lugter til fire lugte (f.eks. rose, citron, nellike og eukalyptus) i minimum 20 sekunder (citat Aarhus Stiftidende 25. april 2021)

 

Du kan træne din lugtesans med æteriske olier! Mister men smags- og lugtesansen påvirker det hele ens livskvalitet. Men du kan træne dine sanser:

Det er en anerkendt metode i det danske sundhedsvæsen: Alle patienter med lugtetab efter covid anbefales at påbegynde systematisk lugtetræning, hvor man hver morgen og aften lugter til fire lugte (f.eks. rose, citron, nellike og eukalyptus) i minimum 20 sekunder. Lugtene skal være i høje koncentrationer, hvorfor der med fordel kan bruges æteriske olier. De fire lugte bør efter tre måneder udskiftes med fire andre lugte, da dette kan forbedre effekten af lugtetræningen. (fra Aarhus Stiftidende 25. april)

Ofte bedres smagssansen før lugtesansen – men indtag eller drik ikke de æteriske olier – de er meget stærke.

Vi vil gerne hjælpe – vælg hvilke olier, du er interesseret i – det er vigtigt, at du kan lide eller kender duftene i forvejen – så vil du få større glæde af de æteriske olier. 🧡 Husk at tjekke kvaliteten af olierne, så du kun bruger rene æteriske olier og ikke dufte fremstillet i laboratorium.

Olierne hos www.mimie.dk er alle egnet til aromaterapi og næsten alle er økologiske, så du kan være sikker på, at kvaliteten er i top.

Vi har IKKE sammensat et duftesæt, fordi det er vigtigt, at det er dufte, du i forvejen kender 🙂 Kontakt os på info@mimie.dk for råd og vejledning om de æteriske olier.

 

Få spændende nyheder og modtag gode tilbud

Få 15% på din første ordre

Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev

Ved indsendelse accepterer du behandling af dine data

Tusind tak

Her er din rabatkode

nyhedsbrev15

Vi glæder os til at modtage din ordre