Fugtgivende creme med frankincense

creme med frankincense

Her får du en let opskrift på en lækker og fugtgivende creme med frankincense æterisk olie. Olien er fyldt med fugtgivende og plejende ingredienser og køber du hos Mimie.dk, kan du få alle ingredienserne økologiske – og så har du din helt egen creme til tør hud uden tilsætningstoffer eller konserveringsmidler.

Frankincense er en af de mest populære olier i aromaterapi, hvor den bruges pg.a dens aromaterapeutiske egenskaber og til hudpleje. Olien bruges også i nogle religioner og kulturer i religiøse ceremonier og til meditation. Frankincense bruges som røgelse i mange kulturer til  at hylde guderne, og var en af gaverne som de tre vise mænd bragte til det lille Jesusbarn.

Frankincense olie har en træagtig, jordnær, krydret og lidt frugtagtig aroma, som er beroligende og afslappende.

Ingredienser:

Sådan gør du:

Smelt mandelolie, kakaosmør, kokosolie og sheasmør i et vandbad. Vi bruger selv et ildfast målebæger. Det kan stå direkte i gryden med vand. Du skal bare passe på, at der ikke kommer vand i olien. Rør godt i olien – brug evt. den smalle ende af en gaffel eller spiseske.

Når olierne er smeltet helt sammen, skal du hælde dem i en lille skål. Stil massen i fryseren i ca. 45 minutter.

Pisk forsigtigt med piskeris (det er lettest med elektrisk piskeris). Efterhånden som massen bliver blødere, skal du rense siderne med en dejskraber, så det hele bliver pisket til en fast masse. Tilsæt undervejs 25 dråber frankincense i massen og pisk til det har en cremet konsistens.

Fordel massen i tomme cremebøtter. Der bliver ca. 150 ml færdig creme.

Du har nu den skønneste, fugtgivende og plejende creme, som du kan bruge på hele kroppen. Vil du vide mere om frankincense æterisk olier, er der en masse information at hente på internettet. Der findes spændende artikler om aromaterapi, frankincenses egenskaber, opskrifter og vejledninger til, hvordan du bruger frankincense.