Læbepomade med sheasmør & bivoks

læbepomader

Det er rigtig let at lave sine egne læbepomader og så er du ovenikøbet helt sikker på, hvilke ingredienser, der er i. Du har mulighed for kun at bruge økologiske, naturlige olier og æteriske olier. Køber du en færdig læbepomade  indeholder den sikkert kemiske ingredienser eller konserveringsmidler. Men det er slet ikke nødvendigt at bruge det på sin hud.

Prøv vores lette og billige opskrift og lav din egen naturlige kosmetik. Har du først prøvet, hvor let det er, behøver du aldrig købe en læbepomade igen. De ingredienser, du har til overs, kan du bruge til hjemmelavede cremer eller lotions.

Kokosolien nærer huden med sin store mængde antioxidant og  e-vitamin, som virker yderst beskyttende og genopbyggende. Sheasmør virker blødgørende og beskyttende og er desuden en svag naturlig solfaktor. Den søde mandelolie er en blid og fugtende olie,  som modvirker tør og sprukken hud. Bivoksen absorberes ikke af huden, men beskytter ved at danne en sammenhængende hinde på huden.

Ingredienser:

Sådan gør du:

  • Smelt kakaosmør og bivoks i et vandbad. Pas på, der ikke kommer vand i blandingen.
  • Tilsæt kokosolie, mandelolie og jojobaolie (eller hvilke olier, du vælger at bruge) og rør grundigt til det hele er smeltet.
  • Fjern massen fra varmen og tilsæt e-vitamin, honning og æterisk olie.
  • Hæld de smeltede olier i beholdere.
  • Luk beholderne og sæt dem i køleskabet 10 minutter